Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за тракане при 156 SW

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за тракане при 156 SW

Здравейте, колеги! От известно време като карам се появява един звук отпред, отдясно. Шума се появява като карам с 80-90 извънградско и после си продължава и при по-ниска скорост, и то само като подавам газ. Като пусна газта тракането изчезва.
    Трудно е да обясня какъв точно е звука, но е нещо "тък-тък-тък" и като давам газ се усилва! Странното е, че веднъж го има звука, веднъж - не. Появява се само като покарам малко повече извънградско, а като карам на къси разстояния градско го няма.

Според изчетените от форума мнения май е за смяна вътрешно каре. Според един майстор, който я погледна - също. Вие как мислите?
    И ако е вътрешно каре: как се сменява, какво представлява (в ТиН не става с номер на рама/двигател), вярно ли трябва да се източва маслото в скоростната кутия, трябва ли да се смени и маншнона задължително?
    Много въпроси - дано някой да отговори

ПС
    ето единствената снимка, която намерих на такова чудо:
    http://www.axm-auto.com/index2.php?b...menkl=1&show=1

това ли е въпросното вътрешно каре за 156 ?! Че в магазина казаха, че имало още един модел и не се знае при мен кой е точно
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9JTD '01 - ex
    Alfa Romeo GT Black Line 1.9JTDm 150hp

Колега прочети това проблема ми е подобен на твоят http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=57254
    Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
    2001год 115кс + ремап

Comment

Колега, маншона ти го дават с карето.
      Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kalojan Покажи съобщение
        Здравейте, колеги! От известно време като карам се появява един звук отпред, отдясно. Шума се появява като карам с 80-90 извънградско и после си продължава и при по-ниска скорост, и то само като подавам газ. Като пусна газта тракането изчезва.
        Трудно е да обясня какъв точно е звука, но е нещо "тък-тък-тък" и като давам газ се усилва! Странното е, че веднъж го има звука, веднъж - не. Появява се само като покарам малко повече извънградско, а като карам на къси разстояния градско го няма.

Според изчетените от форума мнения май е за смяна вътрешно каре. Според един майстор, който я погледна - също. Вие как мислите?
        И ако е вътрешно каре: как се сменява, какво представлява (в ТиН не става с номер на рама/двигател), вярно ли трябва да се източва маслото в скоростната кутия, трябва ли да се смени и маншнона задължително?
        Много въпроси - дано някой да отговори

ПС
        ето единствената снимка, която намерих на такова чудо:
        http://www.axm-auto.com/index2.php?b...menkl=1&show=1

това ли е въпросното вътрешно каре за 156 ?! Че в магазина казаха, че имало още един модел и не се знае при мен кой е точно
        Мерси, но при мен тропането не е при завой, а при каране направо..и то странното, че като карам повече се появява. Някъде четох, че има вариант като върна назад да се намества карето и затова при къси растояния из града не се проявява (защото паркирам назад например).

---------- Post added at 19:32 ---------- Previous post was at 19:30 ----------

Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщение
        Колега, маншона ти го дават с карето.
        то и грес сигурно дават, ама кой да се сети

Айде дано още някой се включи по темата, че утре отивам да разглабям

Comment

Колега вътрешното каре клопа направо външното при завои пслушаи майстора си според мен и втора употреба ште ти свърши работа.Поздрави
          Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

Смених вътрешното каре, но още не съм я карал много и не знам дали в него е бил проблема.
            Иначе на старото са леко ръждиви сачмите и греста е много сбита и седи като асфалт, а в маншона имаше малко вода

Comment

Working...
            X